In ΝΕΑ

Το Athens Music Week διοργανώνει την 1η Διεθνή Συνάντηση για τη Μουσική στην Αθήνα και υποδέχεται, από τις 17 έως τις 23 Ιουνίου, διακεκριμένους καλλιτέχνες και επαγγελματίες του μουσικού κλάδου από την εγχώρια και διεθνή αγορά με στόχο την επαφή, τη δικτύωση και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την ενδυνάμωση του μουσικού κλάδου σε όλη την Ευρώπη, αλλά και την προώθηση της Αθήνας ως διεθνή μουσικό τουριστικό προορισμό.

Μία μουσική εβδομάδα που απευθύνεται όχι μόνο σε καλλιτέχνες και δημιουργούς, αλλά και σε όλους όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν ή φιλοδοξούν να εξελιχθούν στον ευρύτερο χώρο της Μουσικής Βιομηχανίας. Για την πρώτη αυτή έκδοση του Athens Music Week, η είσοδος σε όλες τις δράσεις θα είναι ελεύθερη με στόχο την γνωριμία της εγχώριας αγοράς με τις διεθνείς πρακτικές.

Μέσα από 4 αλληλένδετες ενότητες – 1) Athens Music Convention, 2) Music Innovation Hub, 3) Music & the City, 4) Athens Music Walk– θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε περισσότερα από 30 σημεία -μουσικές σκηνές, κήπους, ωδεία, πολιτιστικούς και δημόσιους χώρους- στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες περιλαμβάνουν panels, round tables, workshops, business meetings, showcase συναυλίες.

Το πρόγραμμα του 1ου Athens Music Week έχει σχεδιαστεί βάσει της ανάγκης συντονισμού με τις τρέχουσες εξελίξεις, αλλά και της ολιστικής προσέγγισης από εξειδικευμένους επαγγελματίες από διαφορετικούς τομείς της Μουσικής Βιομηχανίας. Οι θεματικές αφορούν, μεταξύ άλλων, σε ζητήματα μάρκετινγκ, επικοινωνίας, προώθησης καλλιτεχνών στο εξωτερικό, οργάνωσης εκδηλώσεων, μουσικής παραγωγής, αξιοποίησης ψηφιακών μέσων και εφαρμογών, διαχείρισης πνευματικής ιδιοκτησίας, δισκογραφίας, ασφάλειας, booking, management, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Ακολουθεί το πρόγραμμα και η λίστα των ομιλητών όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή:

Panel: Can Music move (all) Europe?

Το πρόγραμμα “Music Moves Europe” που αφορά στην υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Μουσικού Τομέα συστάθηκε πριν δύο χρόνια. Ποιός συμμετέχει στο προπαρασκευαστικό πρόγραμμα και γιατί η Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ δεν εκπροσωπούνται; Είναι λάθος των πολιτικών ή φταίει η  έλλειψη επαγγελματικών συλλόγων (μουσικών, παραγωγών, μάνατζερ, διοργανωτών, κλπ..) Πώς πρέπει να οργανωθούμε και από πού ξεκινάμε;

Round table: 21ος Αιώνας – Ευκαιρίες και προκλήσεις για τον καλλιτέχνη – δημιουργό

Ευκαιρίες και προκλήσεις που συνοδεύουν τη μετάβαση στο νέο, διαρκώς εναλλασσόμενο περιβάλλον. Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή δημιουργών, καλλιτεχνών, εκπροσώπων οργανισμών συλλογικής διαχείρισης, εκδοτών, μουσικών παραγωγών, εκπροσώπων της παραδοσιακής δισκογραφίας και της προσέγγισης DIY, καθώς και εκπροσώπων των νέων μορφών προβολής, επικοινωνίας, ανάλυσης δεδομένων, προώθησης κ.α.

Workshop: Rights-management and Monetization on YouTube | How to increase your revenues on YouTube

Ένα εργαστήριο που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο τοποθετούνται οι διαφημίσεις στο Youtube και πώς τα βίντεο μπορούν να επιφέρουν τα μέγιστα δυνατά έσοδα. Ο Andras Bodrogi, πιστοποιημένος Youtube specialist και New Media Consultant ρίχνει φως σε ό,τι αφορά τη μουσική ως περιουσιακό στοιχείο και αναλύει τις σχετικές αξιώσεις και τις διαφορετικές πολιτικές. Tips & tricks σχετικά με τη διαχείριση δικαιωμάτων με στόχο την αύξηση των εσόδων.

Meet and Greet: Faniak – The first AI band manager

Το να έχεις ταλέντο ως καλλιτέχνης είναι η μία μόνο όψη του νομίσματος. Η  άλλη είναι οι πωλήσεις, το marketing, το management (όπως σε κάθε άλλη επιχείρηση). Το πρόβλημα είναι ότι οι καλλιτέχνες δεν μπορούν να τα κάνουν όλα. Αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να βουτάνε στη μουσική και να βλέπουν τη δουλειά τους να μεταφράζεται σε έσοδα (όπως σε κάθε άλλη επιχείρηση). Η Faniak προτείνει μια λύση στο πρόβλημα και μέσα από την ΑΙ (Artificial Intelligence) τεχνολογία αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τη διαχείριση καλλιτεχνών προκειμένου εκείνοι να έχουν το χρόνο να γράφουν σπουδαία τραγούδια.

Workshop: Digital marketing in live music: ticketing and events             

Από την Polygram στην Live Νation και από την EMI Global Marketing στην Tickemaster, το μάρκετινγκ είναι η ζωή της. Η Celia Carrillo Castillo εισαγάγει έννοιες που αφορούν στην ψυχολογία και στη συμπεριφορά του μουσικόφιλου κοινού στο πλαίσιο της προσέλευσης στις μουσικές εκδηλώσεις, ενώ παραθέτει εργαλεία στρατηγικής και τεχνικές που αυξάνουν τις πωλήσεις των μουσικών shows πάντα υπό την προϋπόθεση “Artists & Fans First”

Panel & Clinic: What is the link between western and eastern music genres and idioms             

Οι μουσικές παραδόσεις και οι διαφορετικές κουλτούρες από όλο τον κόσμο έχουν μπολιαστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια δημιουργώντας νέους ήχους, ρυθμούς και μουσικά είδη, όπως, επίσης, κοινωνικές τάσεις και πολιτικές εξελίξεις … Πώς όλα αυτά μπορούν να σμίξουν  στον 21ο αιώνα δημιουργώντας μουσική Jazz, Pop, RnB ή Soul; Μέσα από ιστορίες και τεχνικές, πατώντας στη μουσικολογία και με τη χρήση του αυτοσχεδιασμού, θα αναζητήσουμε τη σχέση μεταξύ της μουσικής, των μουσικών, των μουσικών οργάνων, της τεχνολογίας και των κοινωνικών προτύπων και πώς μπορούμε να τα μεταβάλλουμε.

Meet & Greet: PerformΑnts

Η PerformAnts είναι μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που αυξάνει την κινητικότητα των καλλιτεχνών και την προσβασιμότητα των συναυλιακών χώρων υπολογίζοντας με έναν αλγόριθμο το κόστος, την επικοινωνία και τα logistics. Αφορά σε μικρούς και μεσαίου μεγέθους χώρους και καλλιτέχνες ή μάνατζερ, με περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε χορηγίες και επιδοτήσεις. Εμπνευστής της ιδέας, ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος (PhD in Computer Vision) μας μιλάει για το πώς η ουτοπία μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσα από την αγάπη για την μουσική και την τεχνολογία.

Panel: Festivals and events Manual for successful rioting!

Τα μουσικά φεστιβάλ ανθίζουν στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Είτε είναι καθιερωμένα πια, είτε στο ξεκίνημά τους, είτε απευθύνονται σε ευρύ ή εξειδικευμένο κοινό, η ανάγκη για καινοτομία γίνεται εμφανής προκειμένου να συμβαδίσουν με τις τρέχουσες τάσεις. Πώς είναι ένα πετυχημένο φεστιβάλ; Μία απλή ερώτηση με τόσες απαντήσεις όσος και ο αριθμός των διοργανωτών. Έμπειροι διοργανωτές φεστιβάλ κάθονται στο τραπέζι με εξειδικευμένους επαγγελματίες της αγοράς και συζητούν για θέματα branding, ticketing, επικοινωνίας, digital marketing.

Meet & Greet: Blockchain My Art

Το Blockchain My Art είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain για θέματα οικονομικών συναλλαγών σε συνδυασμό με ένα σύνολο ψηφιακών υπηρεσιών προσαρμοσμένα για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αυτά τα δύο συνδέονται με ένα μηχανισμό διαφανούς, άμεσου και δίκαιου συστήματος αναδιανομής για όλα τα προϊόντα που πωλούνται σε μία εκδήλωση συμπεριλαμβανομένων και των εισιτηρίων. Η λειτουργία του ξεκίνησε 2017 και χρησιμοποιείται  ήδη σε πολλά φεστιβάλ.

Workshop: The Rise of Video | How to make most out of YouTube

Ένα εργαστήριο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της μουσικής βιομηχανίας που αποκαλύπτει τα βασικά πλεονεκτήματα της μεγαλύτερη πλατφόρμας βίντεο και δεύτερης μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης στον κόσμο. Προεπισκόπηση σωστών τεχνικών και βέλτιστων πρακτικών για την παρουσίαση brand/project/start-up. Επισκόπηση των μορφών δημιουργικού περιεχομένου, της στρατηγικής και της παραγωγής περιεχομένου με το χαμηλότερο δυνατό κόστος με στόχο την ανάπτυξη κοινότητας, τη διαχείριση δικαιωμάτων και τη δημιουργία εσόδων.

Panel: Εξάγοντας τη μουσική σου | Γίνε εξαγώγιμο “προϊόν”

Θα συζητηθούν θέματα όπως: Η κυκλοφορία ενός album και η διεθνής απεύθυνσή του; Social Media και δυνατότητα προβολής σε άλλες χώρες; Πλατφόρμες μουσικής, aggregators και digital κυκλοφορία. Ο Έλληνας καλλιτέχνης στα φεστιβάλ και στις διοργανώσεις του εξωτερικού

Meet & Greet: Butik

Η BUTìK είναι η πρώτη εταιρεία παροχής συμβουλών επικοινωνίας στην Ιταλία για την ανάπτυξη του Μουσικού Τουρισμού στη χώρα, με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας των τοπικών κοινοτήτων. Εστιάζει στην διεθνοποίηση των μουσικών events δημιουργώντας συνέργειες με εγχώριους οικονομικούς και πολιτιστικούς φορείς, προωθώντας όχι μόνο τη μουσική αλλά και τον τοπικό πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις τοπικές παραδόσεις με στόχο την προσέλκυση μουσικών τουριστών από όλη την Ευρώπη.

Panel: Artists and bands Booking Maze! Lets open Pandora’s box!

Πώς τα μεγάλα φεστιβάλ και Showcases επιλέγουν καλλιτέχνες και πώς ισορροπούν ανάμεσα στα αναγνωρισμένα και τα ανερχόμενα ονόματα; Γιατί είναι ζωτικής σημασίας η σχέση μεταξύ καλλιτέχνη, μάνατζερ και καλλιτεχνικού διευθυντή; Ποια η τρέχουσα κατάσταση της μετάκλησης καλλιτεχνών στην Ευρώπη;

Meet & Greet: WARM (World Airplay Radio Monitor) 

Η WARM είναι η πρώτη μεγάλης κλίμακας υπηρεσία radio monitoring που απευθύνεται σε μεμονωμένα άτομα της μουσικής βιομηχανίας. Διαθέτει τη μεγαλύτερη κάλυψη στον κόσμο με 25.000 περίπου ραδιοφωνικούς σταθμούς σε 130 χώρες (FM, DAB, online). Η WARM επιτρέπει σε οποιονδήποτε να παρακολουθεί και να εντοπίζει οποιοδήποτε τραγούδι, σε πραγματικό χρόνο. Μέχρι πρότινος, οι περισσότεροι καλλιτέχνες, παραγωγοί, στιχουργοί, managers, ατζέντηδες, δισκογραφικές εταιρείες, εταιρίες δημοσίων σχέσεων, είχαν από ελάχιστη έως καθόλου εικόνα για το που και πότε παίζονται τα τραγούδια τους.

Workshop: Enrich UR Pitch | How to effectively pitch your business idea in the Music Industry
Θέλετε να ενισχύσετε το επιχειρηματικό σας χαρτοφυλάκιο και να αναγνωριστείτε στην αγορά χρησιμοποιώντας τα προτερήματα σας; Ενδιαφέρεστε να ενεργοποιήσετε τις επιχειρηματικές σας δεξιότητες; Θέλετε να μάθετε πώς να προωθήσετε ή να πωλήσετε τις ιδέες / επιχειρήσεις/προϊόντα σε κάποιον επενδυτή, συνεργάτη ή ομάδα πελατών; Ελάτε μαζί μας και μάθετε πώς να προωθείτε με επιτυχία τις ιδέες σας με tips και επί τόπου ασκήσεις pitching που θα ενισχύσουν τις γνώσεις και την εμπειρία σας.

Panel: Do you know your market audience? Content is king but targeting is a must

Πώς ισορροπείς ανάμεσα σε θέματα δημιουργικότητας, copywriting και μάρκετινγκ για την επικοινωνία και προώθηση ενός καλλιτέχνη, μίας δισκογραφική ετικέτας, ενός event; Ποιες είναι οι προτεραιότητες και πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τόσες πολλές θεματικές όπως Δελτία Τύπου, σχέσεις με τα ΜΜΕ, SEO, κ.α..

Meet & Greet: Institute for Sound & Music (ISM)

Το Institute for Sound & Music είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Βερολίνο που επικεντρώνεται στην παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων και καινοτομιών στον ήχο, την παρεμβατική τέχνη (immersive art) και την ηλεκτρονική μουσική. To Ινστιτούτο απαρτίζεται από 8 εθελοντές και ένα συμβουλευτικό δίκτυο 22 εξειδικευμένων ατόμων στον τομέα του ήχου, της μουσικής, του πολιτισμού και της τεχνολογίας. Επί του παρόντος, το ISM δουλεύει πυρετωδώς για τη δημιουργία ενός μόνιμου χώρου που θα στεγάσει, για πρώτη φορά στο Βερολίνο, μία πρωτοποριακή μουσειακή εμπειρία μέσω μιας σειράς τριών εκθέσεων.

Panel: Φεστιβάλ στην πόλη και την ύπαιθρο. Από το DIY σε μεγαλύτερη διοργάνωση

Θα συζητηθούν θέματα όπως: Το ξεκίνημα ενός πειραματικού indie φεστιβάλ (δυσκολίες, δυνατότητες και προοπτικές) / Το επόμενο βήμα: το οικονομικό ζήτημα, τα «μεγάλα ονόματα», η θέση των εγχώριων ταλέντων στα μεγάλα φεστιβάλ / Ο εγχώριος καλλιτέχνης και η δυνατότητά του για συμμετοχή στα ελληνικά φεστιβάλ (ζητήματα επικοινωνίας, που ταιριάζει να εμφανιστώ, opening act: μία αγγαρεία ή ένα μεγάλο βήμα;)

Workshop: Soft-skills pay the bills         

Γιατί οι “μαλακές” ή “οριζόντιες” δεξιότητες, όπως τις ονομάζουμε, είναι σημαντικές; Ποιες δεξιότητες είναι αυτές που προτιμούν οι εργοδότες; Πώς μπορείτε να αυξήσετε την ζήτησή σας σας σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον εργασίας; Αυτό το σεμινάριο στοχεύει να εισαγάγει τους συμμετέχοντες σε αυτού του είδους τις δεξιότητες (soft skills), με έμφαση σε εκείνες τις οποίες αναζητούν οι εργοδότες, προκειμένου να τους βοηθήσει να ενισχύσουν τα ατομικά τους προσόντα και τους εαυτούς τους ως μέρος μιας ομάδας εργασίας και να δημιουργήσουν/διατηρήσουν επιτυχείς επιχειρηματικές σχέσεις.

The Public Interview: Γυναίκες Acapella

Έξι εμβληματικές γυναίκες της Μουσικής Βιομηχανίας λύνουν απορίες, μοιράζονται τεχνογνωσία, δεξιότητες και συμβουλές απαντώντας με αμεσότητα και ειλικρίνεια σε ερωτήσεις του κοινού, σκοπεύοντας να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να ανταποκριθούν αποτελεσματικότερα στη δική τους περίπτωση επαγγελματικής εξέλιξης στο χώρο. Πρόκειται για μια νέα, διασκεδαστική μορφή συνεδριακού διαλόγου όπου αντιστρέφονται οι ρόλοι. Τον «πρώτο λόγο» σε αυτή τη διαδικασία δημόσιας συζήτησης έχει το κοινό, με τις ‘καλεσμένες’ να απαντούν βάσει της προσωπικής εμπειρίας τους.

Meet & Greet: Come Play with Me

Το Come Play With Me είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση / δισκογραφική εταιρεία με έδρα το Leeds της Βόρειας Αγγλίας. Γνωστοί για το 7”split singles κυκλοφορίες ανερχόμενων καλλιτεχνών από όλα τα μουσικά είδη, όλα σχεδιασμένα με συνεπή οπτική ταυτότητα και διανεμημένα παγκοσμίως μέσω της Republic Of Music/Universal. Βασικός στόχος είναι η προώθηση των καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο, ο οποίος έχει αρχίσει να επιτυγχάνεται με τη πρώτη διεθνή κυκλοφορία μέσω της Call & Response στην Ιαπωνία αλλά και το λανσάρισμα του νέου περιοδικού  ‘Come Play With.’

Meet & Greet:  JUMP European Music Market Accelerator

Το JUMP παρέχει ένα πλαίσιο στους επαγγελματίες της μουσικής για την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων. Στόχος του είναι να βοηθήσει τον τομέα της μουσικής να προσαρμοστεί στις πρόσφατες μεταβολές της αγοράς, δίνοντας κίνητρα δραστηριοποίησης σε διακρατικό επίπεδο. Για εννέα μήνες, 10 έως 20 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να λάβουν εκτενή εκπαίδευση και εξατομικευμένη καθοδήγηση. Το JUMP θα προσφέρει τρεις υποτροφίες την περίοδο  2019-2021.

Ομιλητές

To 1ο Athens Music Week πλαισιώνουν εξειδικευμένοι επαγγελματίες και καλλιτέχνες από την εγχώρια και διεθνή αγορά.

Διεθνείς συμμετοχές:

Alessandra Di Caro (Managing Director BUTik) -ΙΤ // Andras Bozan Bodrogi (Certified Youtube Specialist, New Media Consultant)-HU // Attab Haddad(Oud Player – Composer) – UK //  Andrea Ciantar (Certified Competencies for Live event Professionals) – IT // Brendan Power (Project Manager Institute for Sound and Music) – DE // Celia Carillo Castillo (Chief Marketing Officer Ticketmaster Spain) – ES // Cindy Lecat (Communication Manager MAMA Festival & Convention) – FR // Deolinda Da Silva (EPRALIMA Vocational educational Training School) – PT // Dr. Mahamouda Salouhou (President European Centre for Leadership and Entrepreneurship Education)- FR // Fabian Hansen (Managing Director WARM) – DK // Fabio Fila (President of STEA , MoB Doc Servizi) – IT // Gilad Atzmon (Musician – Composer) – UK // Gwendolenn Sharp (Founder Green Your Touring) – FR // Jeff Thompson (Founder & Director Un-Convention) – UK // Laura Gardes (Coordinator – Jump European Music Market Accelerator) – FR // Lina Ugrinovska (Password Productions, Manager Taksirat Mentoring) – NM // Login Kochishki (Owner Password Production – Taksirat Festival & Pin Conference) -NM // Malle Kaas(Founder Women in Live Music) – DK // Marton Naray (Director Czech Music Office & Nouvelle Prague Showcase) – CZ // Maxime Faget (Managing Partner Blockchain My Art) – FR // Nuno Santos (CEO Faniak A.I. Music Management) – PT // Peter Heath (Managing Director) – PLASA ORG – UK // Scott Lewis (Founder of Come Play With Me) – UK // Serhan Lokman (Co- Founder & Managing Partner Gulbaba Music) – TR

Ελληνικές συμμετοχές:

Αγγελοπούλου Νάνσυ (δημοσιογράφος-ραδιοφωνικός παραγωγός-DJ) // Αλεξόπουλος Χρήστος (Συνθέτης – Ιδρυτής Puzzlemusik) // Αλιμπέρτη Μαριάννα (δικηγόρος, MSc – LLM Πνευματικά Δικαιώματα) // Ανδριόπουλος Ζήσης (Δικηγόρος-Μουσικός-DJ) // Βλάχος Νικόλαος (4 days in Aigina) // Βρέττος Αλέκος (Oudist player – Composer) // Βερέμης Τιμολέων (Μουσικός, Leon of Athens) // Γεωργόπουλος Δημήτρης (μουσικός, Cyanna, Deaf Radio, Bombing the Avenue) // Γιαννακόπουλος Σεραφείμ (Μουσικός, Planet of Zeus, Tfatfy) // Δρογώσης Νικόλαος (μουσικός παραγωγός, Εν Λευκώ 87.7) // Έκελον Κώστας (μουσικός παραγωγός- ηχολήπτης) // Ζαχάρη Κωνσταντίνα (Business accelerator & EU projects manager at Innovathens Technopolis City of Athens) // Ζευκιλής Θοδωρής (Μουσικός παραγωγός SCA Studios) // Ζουγανέλης Αντώνης (Artistic Director  – Technopolis Jazz Festival) // Καλατζής Στάθης (Musician-DJ-Creative Director Red Bull Music Festivals) // Κρεμαστάς Χρήστος (Δικηγόρος-Μουσικός) // Λιλής Δημήτρης (Δημοσιογράφος-ραδιοφωνικός παραγωγός-Just Gazing Records) // Μάνεσης Σπύρος (Μουσικός – Συνθέτης) // Μαρούδας Στράτος (Westside Festival, Πάτρα) // Μαρκουλή Μαρία (Δημοσιογράφος – Συγγραφέας) // Μιράμπιτας Γιάννης (Marketing & Sponsorship partner Fuzz Productions) // Μπρατάνης Γιώργος (Μουσικός παραγωγός, Cayetano) // Ορφανού Μαριλένα (μουσικός, S.W.IM.) // Πάλης Δημήτρης (Event manager, Booker) // Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης (Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής PerformAnts) // Πλέσσας Αντώνης (Συνθέτης-εκπαιδευτικός-συγγραφέας) // Ρουμπέν Έλλη (Καλλιτεχνικός Διευθυντής – Παραγωγός εκδηλώσεων, Artway-Technotropon) // Σιαμαντά Ηρώ (Managing Director Music Export Office Greece) // Σκυλακάκη Ειρήνη (Τραγουδοποιός) // Σταυροπούλου Όλγα (Founding Member & Member of BOD | Knowl Social Enterprise, Founder & Managing Partner | Militos Consulting S.A.) // Melentini (Μουσικός) // Τσιριγώτη Ναταλία (Head of Communications Athens Music Week) // Χαραλαμπίδης Βασίλης (Διευθυντής  Bios – Romantso – Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημιουργικών Κόμβων) // Darker Tommy (Μουσικός -Καθηγητής Επιχειρηματικότητας University of Westminster & Berklee College of Music), Perot Georges (Founder MESO Events – Curator Athens Music Week) // RSN (μουσικός)

Το οριστικό πρόγραμμα με όλες τις δράσεις, τις ώρες, τους χώρους και τους συμμετέχοντες θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Τα εργαστήρια, οι συζητήσεις και οι παρουσιάσεις θα γίνονται στα αγγλικά ή στα ελληνικά χωρίς μετάφραση. Για την παρακολούθηση των workshops θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με προεγγραφή.

Καθώς το πρόγραμμα θα ανανεώνεται διαρκώς παρακαλούμε να ενημερώνεστε σχετικά από την επίσημη ιστοσελίδα και τα social media FB@athensmusicweek / Instagram@athens.music.week

 

Recommended Posts
 In NEWS, PROJECTS

The 1st International Music Meeting of Athens will hosts distinguished artists and professionals from the music industry. Held from the 17th until the 23rd #AthensMusicWeek main objectives aims at connecting, networking and sharing know-how, in order to strengthen local scene, artists and professionals and also, to support the development of the Music sector throughout Europe.

For its first edition, the Athens Music Week will take place in more than 30 locations – music scenes, gardens, conservatories, cultural and public spaces – in the center of Athens, including panels, round tables, workshops, business meetings, showcase concerts, and entrance to all events, discussions and workshops will be free with the aim of acquainting the domestic market with international practices.

Through its 4 complementary sections – 1) Athens Music Convention, 2) Music Innovation Hub, 3 ) Music and the City, 4) Athens Music Walk – #AMW2019 program will focus on thematic such as marketing, communication, promotion of artists abroad, event organization, music production, digital media and platforms, intellectual property management, discography, safety, booking, management, innovation and entrepreneurship.

First thematic and participant announcement:

Panel: Can Music move (all) Europe?

European Commissions’ Music Moves Europe (support of the European music sector) is already 2 years old. Who participates in the preparatory programme and why Greece and so many other EU countries are underrepresented? Is it the fault of our politicians or also the lack of professionals associations (e.g. of managers, venues, festivals or agents)? Should we start uniting at local level too? Where do we start?

Workshop: Rights-management and Monetization on YouTube | How to increase your revenues on YouTube

For right-holders, it is crucial to understand the basics, how the YouTube Content ID and rights-management works on the platform. This workshop shows the way how ads get placed on YouTube channels and videos eligible for monetization, sheds a light on music related assets, related claims and different policies. Also tips and tricks how right-holders can help their YouTube Partner Company/Aggregator, with the rights to manage music related content, to increase revenues and decrease various types of conflicts and issues regarding copyrights.

Meet and Greet: Faniak – The first AI band manager

Creating great songs, writing inspiring lyrics and playing good gigs is just the tip of the iceberg for music artists. To succeed, they need sales, marketing, PR and management….like any other business. The problem is that they don’t have the time or expertise to do it nor the money to pay for it. What artists really want is to strum their guitars, write more songs and see their work translate into earnings. Faniak solves that! Faniak is the first AI band manager that takes care of artists’ careers so they can have time to make great songs.

Workshop: Digital marketing in live music: ticketing and events             

From Polygram to Livenation and EMI Global Marketing to Ticketmaster, marketing is her life! Celia Carrillo Castillo will introduce live music consumer insight, event attendance behavior, strategy tools and services to sell music shows, always under the premise “Artists & Fans First”

Panel & Clinic: What is the link between western and eastern music genres and idioms             

Music traditions, regional cultures of the world have melt long ago creating new sounds, rhythms and music genres but also social trends and political evolution… How did they melt in the 21st century creating Jazz, Pop, RnB or Soul music? Stepping on musicology, stories and using Improvisation we will seek the link between music, musicians, instruments, technology and social standards and how they we can change them.

Meet & Greet: PerformΑnts

PerformAnts is a web platform that increases the mobility of musicians and the accessibility of venues by rationalizing the cost of live acts, simplifying communication processes and logistics. It focuses mainly on small and medium sized venues and artists or their managers, that have limited or no access to sponsorship or subsidies.

Panel: Festivals and events Manual for successful rioting!

Music festivals seems to flourish in Greece and all over the continent. Wherever they are already well established or new, targeting mainstream or niche public, events need to innovate in order to keep up with current trends. What is a successful festival? Simple question, that have as many answers as there are festival promoters. Renowned events representative will tackle some key topics such as branding, ticketing, communication or digital marketing.

Meet & Greet: Blockchain My Art

Blockchain My Art is a ramified platform and project, surrounding a unique creation: a blockchain-based payment solution, coupled with a set of digital complementary currencies, tailored for cultural events. These two are associated to a mechanism of transparent, immediate and fair redistribution system for all events’ products and tickets sales. Effectively in use since 2017, the solution takes the form of two mobile applications.

Workshop: The Rise of Video | How to make most out of YouTube

Video content is trending, consumption is rising. More and more actors are applying to this format in order to reach their goals, growing with their brands, reaching people with their products and services via content. If it is video, then you can’t miss YouTube out from your strategy. This workshop is customized to music industry actors, revealing the main advantages of the biggest video platform, previewing right techniques, best practices how to be optimally retrievable and recognizable as brand, how to present music industry related projects and start-ups on the biggest video platform, on the second biggest search engine. Giving an overview on creative content formats and strategy, cost-saving ways of content production, about the YouTube Partner Program, community development, rights management and monetization as well.

Panel: Music as a tool for local development

How can music be an innovative tool to support urban regeneration, heritage and social cohesion. What can music venues, spaces, events or festivals bring to cities and how does tourism and all the industry related benefit from events.

Meet & Greet: Butik

BUTìK will be the first consultancy and communication agency in Italy to work to develop music tourism in our country, with the goal to affect the economy of local communities. Our aim is to internationalize these events, creating synergies with Italian economic and cultural environment promoting not only the musical offer but also local culture, food and traditions to attract European music lovers.

Panel: Artists and bands Booking Maze! Lets open Pandora’s box!

How do Festivals and Showcases make their line-up balancing between famous, grass root & emerging artists? Why the connection is vital between bands, agents and artistic directors? What is the current state of booking business in Europe?

Meet & Greet: WARM (World Airplay Radio Monitor) 

WARM is the first large-scale radio monitoring service focused on individuals in the music industry. It has the world’s largest coverage spanning approximately 25.000 radio stations in 130 countries (FM, DAB, online). WARM allows anyone to track and monitor any song, in real-time. Until now, most artists, managers, labels, PR companies, booking agents, songwriters and producers have had no or very little insight into when or where their songs are played on radio stations. By using audio fingerprint technology, WARM is able to track any song played on the radio and match it to its database of 27 million songs, allowing the user to get insight into when and where an airplay occurs.

Workshop: Enrich UR Pitch | How to effectively pitch your business idea in the Music Industry
Want to strengthen your business portfolio and market recognition by playing to your unique strengths? Interested to put your entrepreneurship skills in action? Want to learn how to promote or sell your music ideas / business / products to a prospect investor, partner, or customer group? Join us on the “Enrich UR Pitch” workshop and learn what it means to pitch and how to do it successfully through theory and on the spot pitching exercises that will enhance your knowledge and experience.

Panel: Do you know your market audience? Content is king but targeting is a must

How do you balance between so many creative, copy-writing and marketing needs to promote and communicate your product (e.g. band, label or event)! How can you priorities and handle so many topics such as SEO, news, media relations, press releases…

Meet & Greet: Institute for Sound & Music (ISM)

The Institute for Sound & Music e.V . is a Berlin-based non-profit organization dedicated to building a permanent home showcasing the latest advancements in sound and immersive art, while celebrating also key milestones from the history of electronic music culture. ISM currently consists of a voluntary admin team of 8 along with an advisory board network of over 22 members from various different strands of the sound, music, cultural and technology sectors. Currently, the ISM is raising support and awareness for its ultimate goal of building a new and permanent home for a cutting-edge premiere museum experience in Berlin, through a series of three exhibitions.

Panel: Events Organizer FAQ(s)

The challenges promoters have to face are continually changing, not only due to the ever increasing choice for music consumers, but also to the evolution of the regulatory environment. What is the magic needed to make the good concept, keep it fresh, consistent and sustainable. Is it the line-up? Promotion? FnB? If you are involved in organizing an event then this is for you.

Workshop: Soft-skills pay the bills         

Why are soft-skills important? Which Soft skills do employers want? How can you increase your employability in a fast-paced, ever-adaptable work environment? This workshop aims to introduce participants to soft skills, with a focus on those that employers look for, in order to help them understand how they can strengthen their individual skills-set, as well as themselves as part of a working group, and create / maintain successful business relationships.

Panel: Should I stay or should i Go? Are you ready ?

what does it take to tour abroad? Is there a music genre more exportable than another? How can I choose the appropriate festivals, music conferences and showcases to start with?

Meet & Greet: Come Play with Me

Come Play With Me is a not-for-profit development organisation / record label based in Leeds, Northern England. We are best known for our 7” singles club – split 7” / digital single releases from cross-genre, mainly emerging artists, all designed with a consistent visual identity and distributed globally via Republic Of Music/Universal. One of our key objectives is to develop audiences for the artists we work with globally and this has recently included our first split release with an overseas label, Call & Response of Japan, and the launch of our new magazine ‘Come Play With.’

Panel: Events Organizer FAQ(s)

The challenges promoters have to face are continually changing, not only due to the ever increasing choice for music consumers, but also to the evolution of the regulatory environment. What is the magic needed to make the good concept, keep it fresh, consistent and sustainable. Is it the line-up? Promotion? F&B? If you are involved in organizing an event then this is for you.

Meet & Greet:  JUMP European Music Market Accelerator

JUMP provides a framework for music professionals to develop innovative business models. It aims to help the music sector adapt to the recent transformations of the market, while encouraging it to work on a transnational level. For nine months, 10 to 20 participants coming from all over Europe will have the opportunity to develop their ideas and to benefit in parallel from an extensive training and a personalized tutorship. JUMP will offer three fellowships over its duration (2018-2022), each taking place respectively in 2019, 2020 and 2021.

Participants

To 1ο Athens Music Week πλαισιώνουν εξειδικευμένοι επαγγελματίες και καλλιτέχνες από την εγχώρια και διεθνή αγορά.

International participants:

Alessandra Di Caro (Managing Director BUTik) -ΙΤ // Andras Bozan Bodrogi (Certified Youtube Specialist, New Media Consultant)-HU // Attab Haddad(Oud Player – Composer) – UK //  Andrea Ciantar (Certified Competencies for Live event Professionals) – IT // Brendan Power (Project Manager Institute for Sound and Music) – DE // Celia Carillo Castillo (Chief Marketing Officer Ticketmaster Spain) – ES // Cindy Lecat (Communication Manager MAMA Festival & Convention) – FR // Deolinda Da Silva (EPRALIMA Vocational educational Training School) – PT // Dr. Mahamouda Salouhou (President European Centre for Leadership and Entrepreneurship Education)- FR // Fabian Hansen (Managing Director WARM) – DK // Fabio Fila (President of STEA , MoB Doc Servizi) – IT // Gilad Atzmon (Musician – Composer) – UK // Gwendolenn Sharp (Founder Green Your Touring) – FR // Jeff Thompson (Founder & Director Un-Convention) – UK // Laura Gardes (Coordinator – Jump European Music Market Accelerator) – FR // Lina Ugrinovska (Password Productions, Manager Taksirat Mentoring) – NM // Login Kochishki (Owner Password Production – Taksirat Festival & Pin Conference) -NM // Malle Kaas(Founder Women in Live Music) – DK // Marton Naray (Director Czech Music Office & Nouvelle Prague Showcase) – CZ // Maxime Faget (Managing Partner Blockchain My Art) – FR // Nuno Santos (CEO Faniak A.I. Music Management) – PT // Peter Heath (Managing Director) – PLASA ORG – UK // Scott Lewis (Founder of Come Play With Me) – UK // Serhan Lokman (Co- Founder & Managing Partner Gulbaba Music) – TR

Greek Participants:

Nancy Aggelopoulou (Journalist – Radio Producer – Dj) // Christos Alexopoulos (Composer – Founder Puzzlemusik) // Marianna Aliberti  (Lawyer, MSc – LLM Intellectual Property) // Zisis Andriopoulos (Lawyer-Musician-DJ) // Nikolaos Vlachos (4 days in Aigina festival) // Alekos Vrettos (Oudist player – Composer) // Timoleon Veremis (Musician, Leon of Athens) // Dimitris Georgopoulos (Musician, Cyanna, Deaf Radio, Bombing the Avenue) // Serafim Giannakopoulos (Musician Planet of Zeus, Tfatfy) // Nikolaos Drogosis (Music Producer, En Lefko 87.7) // Kostas Ekelon (Musician, Music Producer, Sound engineer) // Zachari Konstantina (Business accelerator & EU projects manager at Innovathens Technopolis City of Athens) // Zefkilis Theodore (Music Producer SCA Studios) // Zouganelis Antonis (Artistic Director  – Technopolis Jazz Festival) // Kalatzis Stathis (Musician-DJ-Creative Director Red Bull Music Festivals) // Kremastas Christos (Lawyer-Musician) // Lilis Dimitris (Journalist -Radio Producer-Just Gazing Records) // Manesis Spyros (Musician – Composer) // Maroudas Stratos (Westside Festival, Patras) // Markouli Maria (Journalist – Writter) // Mirabitas John (Marketing & Sponsorship partner Fuzz Productions) // Bratanis George (Music Producer, Cayetano) // Orfanou Marilena (musician, S.W.IM.) // Palis Dimitris (Event manager, Booker) // Panagiotopoulos Panagiotis (Founder and Managing PerformAnts) // Plessas Antonis (Composer – Educator – writter) // Rouben Elli (Artistic Director – Promoter Artway-Technotropon) // Iro Siamanta (Managing Director Music Export Office Greece) // Irene Skylakaki (Singer songwriter) // Olga Stavropoulou (Founding Member & BOD | Knowl Social Enterprise, Founder & Managing Partner | Militos Consulting S.A.) // Melentini (Musician) // Natalie Tsirigoti (Head of Communications Athens Music Week) // Vassilis Haralambidis (Founder Bios – Romantso) // Darker Tommy (Musician – Teacher University of Westminster & Berklee College of Music), Perot Georges (Founder MESO Events – Curator Athens Music Week) // RSN (musician)

Final program and agenda including all events details, venues and showcase will be published next week!

Find more at Athens Music week page and stay tuned with the latest news on our social media FB@athensmusicweek / Instagram@athens.music.week

 

Recommended Posts
Contact Us

Send us an email and we'll get back to you, asap.
Email: info@mesoevents.eu

Not readable? Change text.