In PROJECTS, ΔΙΑΦΟΡΑ, ΝΕΑ

MUSAFIR(ηδες), εκδοχή #2مسافرین آمدند / جاء المسافر
Δράσεις για να κερδίσουμε το στοίχημα της ένταξης και της συνύπαρξης
اقدامات برای بدست آوردن شرط ادغام و همزیستی
إجراءات للفوز برهان الاندماج والتعایش

Το καλοκαίρι του 2015, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, διωγμένοι από τη φρίκη του πολέμου, κατέφθαναν κατά κύματα στις ελληνικές ακτές και στα χερσαία σύνορα της χώρας. Σήμερα, τρία χρόνια μετά – κι ενώ οι ροές δεν έχουν σταματήσει – οι συνθήκες έχουν αλλάξει πολύ. Πολλοί από τους πρόσφυγες έφυγαν αναζητώντας την τύχη τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και άλλοι, έμειναν εδώ, αντιμέτωποι με νέα προβλήματα και δυσκολίες. Κάποιοι θα παραμείνουν στην Ελλάδα για καιρό ή και για πάντα, και η ομαλή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία είναι το νέο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Ένα στοίχημα που πότε κερδίζεται και πότε μένει ανεπίλυτο, απαιτώντας στοχευμένες προσπάθειες και νέες στρατηγικές.

Το Πεδίον του Άρεως ήταν ο πρώτος χώρος, στην καρδιά της Αθήνας, όπου, αυθόρμητα και με εθελοντική δουλειά, οι συμπολίτες μας πρόσφεραν τη φροντίδα τους στους πρόσφυγες που είχαν εγκατασταθεί εκεί. Σ’ αυτόν το χώρο επιστρέφουμε, τρία χρόνια μετά, για να δημιουργήσουμε μια σειρά καλλιτεχνικών δράσεων που θα ξαναφέρει μαζί Έλληνες και πρόσφυγες, σε ένα πείραμα συνύπαρξης και συνεργασίας.

Με αφετηρία τον πολιτισμό και την τέχνη, κατεξοχήν όχημα συνάντησης ανθρώπων διαφορετικής καταγωγής και κουλτούρας, προνομιακό τόπο ανταλλαγής συγκινήσεων, εμπειριών και μνήμης, αναζητάμε τρόπους και δράσεις για να χτιστούν δεσμοί και σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Εστιάζουμε στην ανάγκη σύνδεσης και ενσωμάτωσης αλλά και στον τρόπο με τον οποίο οι πρόσφυγες, εντασσόμενοι στις κοινωνίες μας, μπορούν να μετασχηματίσουν και να εμπλουτίσουν την καθημερινότητά μας.

Ιδέα, σκηνοθεσία, επιμέλεια: Ελένη Καλαρά
Σε συνεργασία, συν-δημιουργία με Κύνθια Βουκουβαλίδου, Δάφνη Σταθάτου, Μαρία Τσιγγίστρα καθώς και των Waris Miakhel και Mohammad Mahdi Hussaini.

Επιμέλεια και ενορχήστρωση  συναυλίας: Τηλέμαχος Μούσσας, Νίκος Γιούσεφ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 11 Αυγούστου 2018,  8.30 μ.μ.
جمعه ۸۱۰۲ ژوئن ۸۲/ الجمعه 11/8/2018
Το τραπέζι της μνήμης και των επιθυμιών, Performance
نمایش میز خاطره و خواسته ها
أداء طاولت الذكریات والتمنیات

Συμμετέχουν: Ibrahim Karimi Arab, Mahdi Dehgani, Mohammad Eshag, Bismillah Hakimi, Mohammad Mahdi Hussaini, Abas Khezli, Waris Miakhel, Ebadinia Parniz, Sadea Saeed, Hamid Tajk.

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018,  8.30 μ.μ

12/08/2018 شنبه ۸۱۰۲ ژوئن ۰۱/ السبت
Συναυλία με Αφγανούς, Ιρανούς, Σύριους, Ινδούς, Ισπανούς, Παλαιστίνιους και Έλληνες Μουσικούς
کنسرت بزرگ با هنرمندان و موسیقیدانان از کشورهای، افغانستان-ایران-سوریه -هند- اسپانیا و یونان
احتفال مع الموسقیین الافغان,الایرانیی ن ,السوریین ,الهندیین,الاسبان والیونانیین

Συμμετάχουν: Seyed Ahvar Hosseini, Seyed Yahya Hosseini, Seyed Hamse Hosseini, Seyed Taha Hosseini, Danial Hosuinzudeh, Gazal Singh, Balwinder Singh, Dishant Singh, Pawan Jassal, Ibrahim Karimi Arab, Sadea Saeed, Mahdi Dehgani, Κύνθια Βουκουβαλίδου, Κώστας Παπαδάκης, Νίκος Ζαχαριουδάκης, Alejandro Gomez Gutierrez.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παράλληλα με τις παραπάνω δράσεις θα υπάρχει Έκθεση Φωτογραφίας και προβολών, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί ή προέλθει από τους ίδιους τους πρόσφυγες και αποτυπώνουν το δικό τους βλέμμα στην πορεία τους μέχρι εδώ.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι:  Rami Barakat,  Arin Ahmad, Ibrahim Karimi Arab, Sadea Saeed, Ali Rahmati, Seyed Yahya Hosseini

*Musafir: Ταξιδιώτης /المسافرین
Μουσαφίρης: Φιλοξενούμενος / الضیوف

Είσοδος –Έξοδος: Οδός Ευελπίδων, Θέατρο Οικονομίδη
ورودی، خروجی ازجاده ایولپیدون تئاتر ایکونومیدی

 

 

Recent Posts
Contact Us

Send us an email and we'll get back to you, asap.
Email: info@mesoevents.eu

Not readable? Change text.